OVER LEEGHWATER MUSICALS

Leeghwater Musicals is één van de jongste musicaltheatergezelschappen van Nederland. De stichting is ontstaan uit een voorliefde voor onze eerste productie: RENT. Naast het realiseren van een eigen versie van RENT zagen de oprichters een gat in het aanbod van musicals binnen het verenigings- en stichtingslandschap van Noord-Holland, namelijk: het ten tonele brengen van kleinere unieke voorstellingen. Voorstellingen die onze bezoekers raken en een boodschap meegeven. Voorstellingen die uitblinken vanwege complexe muziek die je raakt. Onze stichting geeft niet alleen onze bezoekers een unieke ervaring, ook zijn wij een platform voor persoonlijke groei van zowel makers, castleden als vrijwilligers. Zo proberen wij, door middel van podiumkunst, het leven van eenieder die met ons in aanraking komt te verrijken.

DOEL en VISIE
Het doel van de stichting is om het culturele landschap van Groot-Amsterdam te verrijken met musicalproducties op semi-professioneel niveau. Daarnaast bieden wij voor onze groep castleden een platform om tot een hoger creatief niveau te kunnen groeien. We willen mensen inspireren, verbinden, vermaken en aanzetten tot denken. Dit willen wij doen door middel van de talenten van de cast te ontwikkelen en in te zetten op het vlak van acteren, zang en dans.

RENT
Met een cast van tien personen, inmiddels vrienden geworden, hebben wij in maart 2020 de musical RENT gerealiseerd in het Zonnehuis in Amsterdam. Na anderhalf jaar hard werken hebben wij onder leiding van een professioneel creatief team, deze productie op hoog niveau weten neer te zetten. De boodschap van de musical, ‘Leven voor vandaag!’, werd door het publiek ervaren met een lach en een traan.

De voorstelling is opgegeven voor de Amateur Musicals Awards, die vanwege het coronavirus uitgesteld is tot 2021.

 

Volg Leeghwater Musicals